Sportnytt
10 juli 2014 06:30

De är nominerade till VM

Körningen och paradressyren har nominerat deltagare till Ryttar-VM i Frankrike. Om alla nominerade åker har Sverige lag i båda grenarna. Sedan tidigare är tre distansryttare nominerade. Dessutom är ett voltigelag, en individuell voltigör och reininglaget uttagna.

De är nominerade till VM
Tomas Eriksson är en av tre svenska kuskar som är nominerade till VM i augusti/september. (Arkivfoto)

Körningen har nominerat tre fyrspannskuskar till VM i Normandie. Det är Tomas Eriksson, Fredrik Persson och Axel Olin. Om alla tre åker har Sverige också ett lag på startlinjen. 
– Målet är medalj. Fungerar allt som kan vi absolut vara med och slåss, säger körningens elitsamordnare Lotta Pålsson. 
Kuskarna har sin generalrepeteition på stortävlingarna i tyska Aachen nästa vecka. De kommer också att ha ett precamp hemma hos Axel Olin direkt före avresan till franska Normandie. 

Paradressyren har fyra svenska ryttare nominerade. Det är Gabriella Löf, Kerstin Larsson Englund, Sandra Karlsson och Anita Johnsson. Det innebär att Sverige har lag i paradressyr också. 

Sedan tidigare är tre svenska distansryttare nominerade och om alla tre åker har Sverige lag även där. Dessutom är ett voltigelag och en individuell voltigör, Sandra Anderberg, uttagna.

Sverige har också klart med ett lag i reining. I laget rider Fredrik Thomsson, Isabell Silverstolpe, Peter Ljungberg och Anders Josefsson. Reserver i laget och individuellt tävlande är Johan Svensson och Conny Nilsson.

Läs om VM-ryttarna i distansritt här.

Läs om voltigelaget här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden