Sverige
13 maj 10:00

De får Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj

UtmärkelseFyra personer har hedrats med Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj, en utmärkelse som går till den som har stått för "långvarig och nitisk verksamhet i förbundets tjänst".

De får Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj
Helena Carlsson. Foto: Roland Thunholm

Det är Svenska Ridsportförbundet, SvRF, som berättar om utmärkelserna på sin webbplats.

Förtjänstmedaljen är en kunglig medalj och finns i guld – eller snarare förgyllt silver – och silver. Utdelning brukar ske vartannat år i samband med förbundsstämman och vid årets stämma fick fyra personer utmärkelsen:

 • Gunnar Larsson, Västmanlands Ridsportförbund.
  SvRF:s motivering: ”Gunnar har förtjänstfullt bidragit till utveckling av såväl förbund och distrikt under mer än 10 år genom sina olika uppdrag.” Gunnar Larsson är ordförande i Västmanlands Ridsportförbund och har tidigare bland annat varit ordförande i Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté.
 • Matts Gregori, Dalarnas Ridsportförbund.
  SvRF:s motivering: ”Över 20 år av ideellt arbete i ridsportens tjänst och i ledande roller på såväl regional som central nivå”. Matts Gregori har bland annat varit verksam i ledande roller inom Dalarnas Ridsportförbund och dessutom haft uppdrag i Svenska Ridsportförbundets distanskommitté.
 • Lisbet Ericsson, Dalarnas Ridsportförbund.
  SvRF:s motivering: ”Snart 50 år av ideellt arbete i ridsportens tjänst på regional nivå.” Lisbet Ericsson har decennier av engagemang inom Dalarnas Ridsportförbund bakom sig, bland annat i utbildningssektionen, distriktsstyrelsen och som miljöinformatör. Hon erhöll redan 1992 Ridfrämjandets förtjänstmedalj i guld.
 • Helena Carlsson, förbundsstyrelsen.
  SvRF:s motivering: ”Helena brinner för idrotten och har gedigen kunskap, förståelse och erfarenhet från såväl förening och distrikt som specialidrottsförbund. Att ridsporten fungerar som en plantskola för framtidens ledare är Helena dessutom ett bra exempel på.” Helena Carlsson har bland annat varit ordförande i den Centrala Ungdomssektionen, ledamot och vice ordförande i förbundsstyrelsen samt ledamot i Svenska Ridsportförbundets juridiska utskott.

Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj utdelas till ”personer som genom långvarig och nitisk verksamhet i förbundets tjänst eller på annat sätt nedlagt synnerligen stor förtjänst till befordrande av förbundets syftemål.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden