Hoppning
6 maj 05:45

De går vidare till elitseriens semifinal

NationelltTre zoner i hoppningens elitserie för hästar har avgjorts i helgen – och därmed är de första lagen till semifinalen klara.

De går vidare till elitseriens semifinal
Mathilda Hansson, Peder Fredricson, Linnea Ericsson-Carey och Shane Carey i Österlens vinnande lag i tredje omgången. Foto: Privat

Hos  Sundbyholm Horse Center Ryttarförening avgjordes andra och tredje omgången i zon Öst. Det var sju lag som gjorde upp och på lördagen gick segern till Jump Club Ridsportförening och söndagens omgång vanns av Stockholms Fältrittklubb.

Jump Club vann även serien totalt med Stockholm Fältrittklubb på andra plats. Dessa två lag får sällskap i semifinalen av seriens trea, Strömsholms Ridsportförening.

Resultat, Sundbyholm

Hos Henriksdals Ryttarförening avgjordes södra zonen med omgång två och tre. Det blev en dubbelseger för Österlens Ridklubb med bland annat världsstjärnan Peder Fredricson i laget. Dubbelsegern gav också totalsegern i serien och en semifinalplats. Till semifinal går också Henriksdals Ryttarförening och IM Sportriders. Det var sex lag som gjorde upp i den här zonen.

Resultat, Henriksdal

Hagens Ridsportförening var värd när de sju lagen i zon Väst skulle göra upp. Här var det Billdals Ridklubb som dubblade och vann både omgång två och omgång tre medan hemmaklubben tog hem totalsegern. Förutom Hagens Ridsportförening går Billdals Ridklubb och Halmstad Sportryttarförening till semifinal.

Resultat, Hagen

Seriens sista omgång reds över 1,40-hinder, förutom för ett ekipage i varje lag som tog sig an 1,30-hinder.

De tre bästa lagen i varje zon efter omgång 3 går vidare till semifinalen som avgörs hos Åby Ridklubb i Norrköping vecka 22. Till SM-final i Falsterbo går de åtta bästa lagen från semifinalen. Mellersta och norra zonen är inte klara än.

Sammanställning, resultat
Regler, Folksam elitallsvenska

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden