Sport
31 juli 2017 15:47

De hoppar i svenska EM-laget

Sveriges förbundskapten i hoppning, Henrik Ankarcrona, har tagit ut truppen som ska representera Sverige på EM i Göteborg i slutet av augusti.

De hoppar i svenska EM-laget
Tre fjärdedelar av EM-laget var med och vann i Rotterdam, Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw och Peder Fredricson. Förbundskapten Henrik Ankarcrona och till höger Rolf-Göran Bengtsson som inte får någon EM-plats i år. Annelie Frank

Det är Svenska Ridsportförbundet som i ett pressmeddelande berättar att det svenska EM-laget i hoppning är uttaget. 

Det består av Malin Baryard Johnsson med H&M Cue Channa, Peder Fredricson med H&M All In, Douglas Lindelöw med Zacramento och Henrik von Eckerman med Mary Lou. Femte ryttare blir Helena Persson med Bonzai H.

– Det här laget har alla möjligheter att göra ett bra resultat på EM, och jag ser verkligen fram emot att se dem på startlinjen på Ullevi, säger Henrik Ankarcrona.

Tre av de fyra EM-ryttarna var med i Rotterdam, Nederländerna, när Sverige stod överst på prispallen i nationshoppningen, FEI Nations Cup. 

– Vi kommer till Göteborg med höga ambitioner och målsättningen är att ta en lagmedalj, säger Henrik Ankarcrona i pressmeddelandet.

– Om alla rider på den kapacitet de har så kommer det att bli bra resultat, men när man har med hästar att göra så vet man att vad som helst kan hända.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden