Fälttävlan
23 maj 2019 10:16

De rider i svenska Nations Cup-laget

OS-jaktDen här helgen är det årspremiär för Nations Cup i Houghton Hall, Storbritannien. Sverige ställer upp med ett lag i serien där en OS-plats står på spel.

De rider i svenska Nations Cup-laget
Englandsbaserade Ludwig Svennerstål och Stinger från VM 2018. Foto: Roland Thunholm

Förra året blev Sverige fyra i fälttävlans Nations Cup och i år hoppas Sveriges förbundskapten Fredrik Bergendorff på en bättre placering – inte minst för att det står en OS-plats på spel.

Att samlas kring en nations cup ger oss tillfälle att bygga laganda, och få erfarenheter av att rida i lag inför mästerskapen. Fredrik Bergendorff.

Sverige har missat tidigare chanser att kvala ett lag till OS i Tokyo nästa år. Det lag som vinner serien, alternativt är högst placerat av de länder som inte redan är OS-kvalade, får en OS-plats.

– Det här är den första deltävlingen av sju och det ska bli spännande att komma i gång, säger förbundskaptenen till Svenska Ridsportförbundet.

I det svenska laget finns Ludwig Svennerstål med Stinger, Jonna Britse med Quatrino, Louise Romeike med Waikiki och Malin Josefsson med Allan V.

På plats finns också Pontus Hugosson och Erika Sjöström.

Fredrik Bergendorff tycker om upplägget med nationstävlingar i fälttävlan.
– Våra ryttare bor både i Sverige, Tyskland och England, och att samlas kring en nations cup ger oss tillfälle att bygga laganda, och få erfarenheter av att rida i lag inför mästerskapen, säger han.

Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Australien och Nya Zeeland är redan kvalade till OS. Dessutom har Japan som värdnation en plats.

Det finns också möjlighet för Sverige att OS-kvala på EM i augusti.

Arrangörens hemsida, Houghton Hall

Deltävlingar i FEI Eventing Nations Cup 2019

23-26 maj Houghton Hall, Storbritannien
5-9 juni Pratoni del Vivaro, Italien.
26-30 juni Strzegom, Polen.
24-28 juli Camphire Cappoquin, Irland.
7-11 augusti Le Haras du Pin, Frankrike.
19-22 september Waregem, Belgien.
10-13 oktober Boekelo, Nederländerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden