Ponny
20 oktober 2019 10:27

De vann semifinalerna inför Friends

NationelltPå lördagens eftermiddag reds det semifinaler till Prins Carl Philips pris på de nationella ponnyhoppningarna i Laholm och därmed har några ryttare tagit ett steg närmare de åtråvärda platserna i Friends Arena.

De vann semifinalerna inför Friends
Clara Hermelin och Mr Jack Sparrow. Foto: Privat

Flyingeekipaget Clara Hermelin och Mr Jack Sparrow hoppade hem kvalet i kategori C medan Helsingborgsekipaget Philip Svitzer och Zabrino vann kategori D hos Laholms Ryttarförening på lördagen.

Det var den näst sista av fyra semifinaler som reds i Laholm och klassen var Medelsvår B+5 cm. De fyra bästa C‐ekipagen och de fyra bästa D‐ekipagen i poängtabellen efter semifinalerna går vidare till finalen i Friends Arena under Sweden International Horse Show i slutet av november.

Resultat

Fakta

Prins Carl Philips Pris

Prins Carl Philips Pris är en av världens största hoppcuper för kategori C- och D-ponnyer. Ponnyryttare från hela landet tävlar under året om de åtta åtråvärda finalplatserna i Friends Arena.

Regler 2019

Kvalomgång 1: Alla Medelsvår B och högre i hela landet i kategori C och D mellan den 1 januari och den 12 augusti. Seger i kvalklass innebär att ryttaren är kvalificerad till semifinalerna.

Semifinaler 2019:
v 36 Gagnefs RK
v 38 Ljungby RK
v 42 Laholms RF
v 45 Strömsholms RSF

Kval till final: De fyra bästa C-ekipagen och de fyra bästa D-ekipagen i poängtabellen efter semifinalerna går vidare till finaltävlingarna i Friends Arena, totalt åtta ekipage.

RidersLive.TV och Ridsport sänder live från samtliga semifinaler.

Sändningarna från Prins Carl Philips Pris ingår i utbudet för Ridsports prenumeranter.

 

Expandera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden