Dressyr
11 juli 2021 15:56
Ridsportplus

Dejas busige lillebror tvåa i semifinalen

FHS 2021På framridningen kan han vara en riktig buse, 7-årige Dejaro med samma mamma som OS-hästen Deja. Men när det var dags för hans blott andra start i livet i Falsterbos 7-årschampionat höll han sig i skinnet och knep en andraplats. "Det gör ju inget att han busar på framridningen, bara han sköter sig på banan. Men jag var lite nervös", erkänner delägaren och uppfödaren Marie Haward.

Dejas busige lillebror tvåa i semifinalen
Dejaro gjorde sin andra tävlingsstart i livet i Falsterbo - resultatet blev en andraplats i 7-åringarnas semifinal. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Dejaro (val -14, e Sezuan-Don Schufro, uppf Marie Haward, äg Marie Haward & Patrik Kittel) har att brås på, då han har samma mamma som Patrik Kittels tidigare mästerskapshäst Deja. När den svarte valacken lämnat dressyrbanan i Falsterbo med fina poäng andas hon ut, uppfödaren och delägaren Marie Haward.

– Jag är helt slut nu, jag var så nervös. Han har ju bara tävlat en gång tidigare i sitt liv!

Redan när Dejaro låg i magen på mamma Donellie köpte Patrik Kittel in sig i hästen. Dejaro blev kvar hemma hos Marie i tre år innan han flyttade ner till Patrik i Tyskland.
– Nu äger vi honom tillsammans och Malin har tagit över tyglarna.

På sitt livs första tävling, som slutade med seger, kvalade Malin Wahlkamp-Nilsson Dejaro till 7-årschampionatet. Han är en riktig buse, som gärna lever rövare på framridningen.
– Malin älskar honom, och får honom verkligen med sig – hon gör ingen big deal av att han busar. Det gör ju inget att han busar på framridningen, bara han sköter sig på banan…

Ledning till sista ekipaget

Malin själv var väldigt nöjd med ritten och poängen – 77,69 procent totalt – som gav henne ledningen länge i klassen, ända fram till sista ryttaren i det 15 ekipage stora startfältet. Då äntrade Beata Söderberg banan med Jimbrere B (KWPN val -14, e Bordeaux-Jazz, uppf W. J. M. van Beek, äg Beata Söderberg) och med 88,2 för gångarter och intryck blev det seger, även om domare C hade henne först som femma.

Hur framtiden ser ut för Dejaro vet inte Marie Haward än, men hon är nöjd med utvecklingen han gjort som unghäst.
– Det var väldigt kul att se honom hemma i Sverige och att han nu har kommit ut på tävlingsbanan. De är så duktiga där nere i Tyskland för de väntar ut hästarna, de ger dem tid. Jag kan se på mina Don Schufro-avkommor, de har ganska långa bakben, att det tar tid för dem att växa i sin kropp. Dejaro växer nog fortfarande, konstaterar hon om lillebror som har stora skor att fylla.

I morgon måndag väntar final för de tio bästa 7-åringarna efter semifinalen.

Resultat

Arrangörens webbplats

Program, Falsterbo Horse Show Sport Edition

Equisport sänder live från Falsterbo (betalkanal)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden