Hoppning, Ponny
4 maj 2021 15:44
Ridsportplus

”Det ska bli så kul att se alla glada ungar”

TävlingsstartTrollhättans Sportryttare är en av landets mest aktiva tävlingsarrangörer, som bland annat genomförde en jättetävling i höstas när de stod värd för inomhus-SM i hoppning från ponny upp till seniorer. När tävlingsstoppet för unga hävdes under gårdagen öppnade klubben snabbt upp för tävling i helgen - något som fick stort gensvar.

”Det ska bli så kul att se alla glada ungar”
Selma Staffare hoppade hem guldet i kategori D när Trollhättans Sportryttare arrangerade SM på Grevagården i höstas. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När måndagen blev till tisdag öppnade ett antal tävlingar runt om i landet upp för unga födda 2002 eller senare. Monica Karlsson är tävlingsledare för Föreningen Trollhättans Sportryttare, som arrangerar ponnytävling i hoppning på Grevagården i helgen – en tävling som fyllde startfälten i nästan alla klasser under natten.

– Vi stoppade in en tävling lite snabbt när beskedet kom, men vi trodde nog inte att det skulle gå så snabbt att fylla den eftersom anmälan öppnade vid tolv på natten. Men på 20 minuter var det fullt i nästan alla klasser, berättar hon.

På lördag väntar allt från Lätt D till Msv A, och alla klasser förutom de allra högsta är fulla med reserver på kö.

Erfaren arrangör på stor anläggning

Trollhättans Sportryttare är erfarna tävlingsarrangörer och stod bland annat värd för hopp-SM inomhus i höstas. Under 2021 har de hittills kunnat genomföra två hopptävlingar, och i helgen väntar den tredje. Dessutom har man fått godkänt på ytterligare fyra tävlingar senare i år.

– Så fort det har blivit tillåtet så har vi stoppat in en tävling, vi har verkligen kämpat med alla dessa restriktioner. Så det känns jättekul med den här responsen, det ska bli så kul att se de här glada ungarna, säger Monica Karlsson.

Föreningen hyr oftast in sig på Grevagården när det är dags för tävling, en plats som fungerar bra även under pandemitider.
– Grevagården är en bra anläggning, med många toaletter, fyra olika parkeringar och väldigt stora ytor. Eftersom det inte finns någon ridskola där så det är bara de tävlande på plats och de kommer att vara väl utspridda, konstaterar hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden