Avelsnyheter
5 februari 2021 06:25

Dimaggio Black och Flashbang högst bedömda i Münster-Handorf

Tyskt sportprovPå årets första sportprov för hingstar blev det söner efter Fürst Jazz och Dimaggio som toppade bland de 4- och 5-åriga dressyrhingstarna. Enligt nya regler så får alla hingstar som deltog i proven behålla sin licensiering, då minimikravet på poäng tagits bort.

Dimaggio Black och Flashbang högst bedömda i Münster-Handorf
Dimaggio Black gjorde bra i från sig. Foto: Kiki Beelitz

Eurodressage rapporterar att tolv 4-åringar och 14 5-åringar kom till start i de tyska sportproven för dressyrhingstar i Münster-Handorf i helgen. Bland 4-åringarna toppade Flashbang (west, e Fürst Jazz-Sir Donnerhall, uppf Clemens Renvert, äg Nils Kramer), riden av Franka Loos, med totalt 8,84 poäng – bäst betalt fick hingsten för sin trav och galopp, där det blev nior. Övriga betyg var 8,5 för skritt, 8,8 för ridbarhet och 9 för det allmänna intrycket.

I gruppen med de 5-åriga hingstarna var det Dimaggio Black (old, e Dimaggio-Fürst Heinrich, uppf/äg Gestut Sprehe) som tillsammans med Simone Pearce samlade ihop hela 9,4 poäng – näst högsta betyg som någonsin delats ut på ett sportprov. Hingsten Don Martillo är rekordhållare med sina 9,52 poäng. Dimaggio Black belönades med 9,5 för skritt och galopp, 9 för trav, samt 9,5 för ridbarhet och allmänt intryck.

Samtliga 26 hingstar som visades behåller sin avelslicens, eftersom nya regler säger att det inte längre finns en lägstanivå på poäng för att de deltagande hingstarna ska få godkänt på sportproven. På det här sättet vill avelsförbunden att det ska vara upp till stoägarna vilka hingstar som används i aveln och inte, skriver Eurodressage.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden