Dressyr
9 juni 2021 20:01

”Diskret utsmyckad” gäller inte Edward Gals nya frack

I blickfångetAtt Edward Gal vann nederländska mästerskapen i dressyr var inte den stora snackisen på tävlingen. Det handlade i stället om vad han hade på sig. Edward Gal bar en rikt utstyrd frack med en mycket speciell skärning. Särskilt spännande är den bakifrån.

”Diskret utsmyckad” gäller inte Edward Gals nya frack
Edward Gal med Glock´s Total US och i sin nya frack. Foto: Arnd Bronkhurst

”Fracken ska ha smakfulla och diskreta utsmyckningar, såsom en krage i en annan nyans eller återhållsam utsmyckning såsom kristalldekorationer”. Så lyder reglerna kring dress code i FEI:s dressyrreglemente, och det är väl ungefär motsatsen mot vad Edward Gals nya frack bjuder på.

Edward Gals Nya Frack Foto Arnd Bronkhorst
Edward Gals nya frack har en ny typ av skärning i ryggen. Foto: Arnd Bronkhurst

Samtidigt lyder första meningen i frackreglerna att fracken ska vara godkänd av ryttarens eget förbund, och med tanke på helgens facit har holländska ridsportförbundet uppenbarligen gett sitt godkännande.

Fracken är tillverkad av Monique Schuitemaker på Exclusive Dressage Tailcoats, och inte bara skärningen utan även knäppningen, som för tankarna till de gamla husaruniformerna,  drog blickarna till sig.

Frackpremiären skedde under Edward Gals ritt med Glocks´s Toto Jr NOP i Grand Prix vid de nederländska mästerskapen, en ritt som slutade på 78,83 procent och ledde till en andraplats.

Segern gick till – Edward Gal, i samma frack men på Glock´s Total US, 79,681 procent.

Här kan du se fracken i närbild

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden