Sverige
31 mars 2020 06:43

Distriktsveterinärerna lämnar över skyddsutrustning till sjukhusen

En hjälpande handBristen på skyddsutrustning inom sjukvården är skriande. Nu samlar Distriktsveterinärerna ihop det som kan avvaras till sjukhusen. Under måndagen överlämnades en fullastad bil med förbrukningsmaterial till Malmö stad.

Distriktsveterinärerna lämnar över skyddsutrustning till sjukhusen
Som tack för leveransen fick hygiensköterskan My Eklund en bricka med motiv från Malmö. Foto: Distriktsveterinärerna

Belastningen på sjukvården ökar för var dag som går. Samtidigt råder det stor brist på skyddsutrustning och olika intiativ tillverkar allt från handsprit till visir av gamla overheadark. Trots att de inte heller har något överflöd av skyddskläder kommer nu Distriktsveterinärerna till undsättning.

Under tisdagen levererades en fullastad bil med förbrukningsmaterial som Distriktsveterinärmottagningarna i Nordvästra Skåne, Hässleholm, Flyinge och Sjöbo hade samlat ihop till Malmö stad. Även Tomelilla  kommer att leverera ytterligare material till Ystad sjukhus. Material som inventerats och rapporterats via nationella inventeringslistor till MSB.

Tacksamheten var stor hos Malmö stad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden