Sverige
22 september 2020 08:23

Död häst misstänks vara djurplågeri

UppdateradEn häst hittades på måndagen död i en hage på en gård utanför Jönköping. Veterinär och polis kallades till platsen, då hästen hade skador som inte orsakats av ett annat djur - hästen ska ha fått kroppsdelar bortskurna.

Död häst misstänks vara djurplågeri
Polisen misstänker nu att en häst som hittades död under måndagen utsatts för brott. Foto: Bildfokus/Istock

Personen som hittade hästen kontaktade polisen, efter att den döda hästen upptäckts i en hage på en gård söder om Jönköping, mellan Tenhult och Barnarp.
– Den här hästen dog ingen naturlig död och den hade tillfogats skador som inte kommit från något annat djur, säger Jönköpings polis presstalesperson Dennis Johansson Strömberg till Aftonbladet.

Polisen misstänker nu att någon har dödat hästen, och har därför upprättat en anmälan om djurplågeri och skadegörelse. Tidningen skriver att en hundpatrull sökte i området för att hitta eventuella spår, men utan resultat.

Uppdatering
Enligt uppgifter till Ridsport har någon skurit bort ett öga och ett öra från hästen, som gick tillsammans med andra hästar i en hage på gården i Bashult utanför Jönköping.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden