Sverige
26 januari 2021 20:45

Döda hästar hittades i stallet

MakabertNär de nya ägarna till en gård i Jämtlands län öppnade dörrarna till stallet möttes de av en fruktansvärd syn - på golvet låg två döda hästar. Hör gårdsägaren berätta mer i en radiointervju.

Döda hästar hittades i stallet
Två hästar hittades döda när den nya gårdsägaren öppnade dörren till stallet. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Efter att en man och hans familj flyttat in på gården, som ligger i Jämtlands län, fick de en chock när de kom in i stallet – där låg två två döda hästar som den förra ägaren lämnat kvar.

I en intervju med Sveriges Radio P4 Jämtland berättar mannen att han nu bär ansvaret för att få bort de döda hästarna, och att han kontaktat djurkremering – något som blir en stor kostnad att betala för någon annans hästar.
– Att man ens kan göra på det här sättet, man kan ju inte bara lämna det så här och inte ens meddela de nya ägarna att det ligger två döda hästar i stallet, säger mannen uppgivet.

Länsveterinär Maria Lundvall säger i intervjun att hästarna troligtvis har blivit avlivade, men att de från länsstyrelsens sida inte kan göra något åt fallet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden