Sverige
29 oktober 2018 12:01
Ridsportplus

Domen om Revolution överklagas

DomHästägaren Mats Fredén har överklagat den uppmärksammade domen i tvisten om dressyrhästen Revolution. Hans ombud har begärt prövningstillstånd hos hovrätten.

Domen om Revolution överklagas
Domen om Revolution, som vann Breeders med Anna Svanberg 2014, överklagas. Foto: Istock och Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tvisten om dressyrhästen började med att Revolutions (SWB val f 2009 e Skovens Rafael-Fürst Heinrich, uppf Lena Nyström) tidigare ägare Mats Fredén ansåg att hästen inte tagits omhand på bästa sätt hos utbildaren Anna Svanberg, och han krävde ett skadestånd på åtminstone 250 000 kronor.

Det slutade med att Kristianstads tingsrätt i sin dom konstaterade att Anna Svanberg gjort allt rätt, och hästägaren dömdes att betala Anna Svanbergs rättegångskostnader på 318 000 kronor.

Pontus Servin, juridiskt ombud för hästägaren Mats Fredén, sade efter domen att det var beklämmande att domen var så ensidig och att rättegången visade de starka lojalitetsband som finns i branschen.
− Det här är en värld utan lagar som skyddar hästägares intressen. Jag tror att många vill ha belyst vad som gäller, men få som vill betala notan för det, sade Pontus Servin då.

Varken han eller hästägaren Mats Fredén vill i nuläget kommentera på vilka grunder domen överklagas. De har nu två veckor på sig att utveckla skälen till överklagandet, och därefter ska hovrätten över Skåne och Blekinge ta ställning till om målet ska tas upp för ny prövning eller inte.

Ridsports samlade rapportering om fallet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden