Dressyr
10 maj 2014 13:29

Dressyr-SM i bilder

Fredagens dressyr på Ericsberg gick till historien som ett lyft för bredden, aldrig förr har så många legat på så bra resultat. Nivån sattes dessutom som inför ett internationellt domarkollegium, det gör inte saken sämre.

Dressyr-SM i bilder
Så här ser en segersilhuett ut, Jeanna Högberg på Västra Hoby stuteris uppfödning Darcia VH. Kim C Lundin kim@witnet.se

Vårt bildspel visar ett antal av de ryttare som var i elden i gårdagens SM-kval. Ekipagen har klarat kvalgränsen på 62 procent nationellt i Grand Prix och majoriteten hade inga problem att uppnå det i kvalet. Startfältet i küren är därför rejält med 25 startberättigade ekipage.

Här får du lite bildintryck från fredagen där det både regnade och var solsken om vartannat. Häng med till Ericsberg, dressyrryttaren Caroline Bondes hem, och Södertälje RKs första arrangemang på anläggningen.


Välkommen på dressyr-SM säger det vackra slottet, banorna ligger runt hörnet.


En av många glada och nöjda ryttare efter avslutad ritt. Kan hända Cecilia Andrén Dorselius kände att hon och Lennox satte ett personbästa.


– Tack min fina fina häst, sa en euforisk Jeanna efter sin ritt på Darcia VH.


– Yess, där satt den, shiit vaa bra, sa Jeanna Högberg när hon även fått klart för sig att hon vunnit klassen och SM-kvalet.


Det är roligt att rida dressyr och det är extra kul att rida SM. Härliga  Edsbyn-ryttaren Lena Sandberg på Killigrews Lancelot log hela programmet igenom.

Liane Wachtmeister är en tuffing. – Regnade det? Det märkte jag inte, sa hon efter sin och Santanas ritt.


Patrik Kittel och Lyndal Oatley följer och dokumenterar alla adepter.


Världens fjärdebäst rankade dressyrryttare var på plats och coachade Caroline Darcourt.


Måste man så måste man. Hérmes klararade av det hela på framridningen innan han och Anna Svanberg gjorde entré.


Enligt Kristian von Krusenstierna är detta styrelsen i SMID vars mentor är Jan Brink. Frågor på det ställs till Kristian von Krusenstierna…

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden