Sverige
6 mars 2019 10:40

Dressyrhästen blev ett mardrömsköp

HästköpLisa Lindroth köpte en häst för 300 000 kronor, som skulle bli hennes nya dressyrhäst. Men kort efter köpet visade sig hästen ha stora problem med skador.

Dressyrhästen blev ett mardrömsköp
SVT:s konsumentredaktion berättar om krossade dressyrdrömmar. Foto: iStock

Det misslyckade hästköpet är en del av en granskning om hästköp som konsumentredaktionen Plus i SVT nu gör.
Lisa Lindroth berättar för SVT att hon innan köpet fick veta att hästen haft hovbölder och att det opererats bort en benbit ur ena frambenet. Han klarade veterinärbesiktningen utan anmärkning, men några veckor efter köpet visade en kontroll att hästen hade vassa hakar på tänderna som skapade sår i munnen.

Skadehistorik

När hästen även fick problem med bakbenet tog Lisa honom till en veterinär. Då fick Lisa tillgång till Juniors tidigare journaler, som visade en mer omfattande skadehistorik än vad Lisa förstått.
Junior hade förutom kroniska problem med tänderna även artros. Han hade tidigare behandlats för långvarig hälta i ett bakben. Röntgenbilder visade även att Junior har så kallade kissing spines, vilket kan ge smärta och ryggproblem.
– Det var som ett slag i ansiktet, berättar Lisa Lindroth för SVT:s Plus.

Säljaren vill inte kommentera under pågående tvist. Säljarens advokat svarar med att hänvisa till köpekontraktet där det står att köparen tagit del av hästens journaler i samband med veterinärbesiktning, uppger SVT.

Läs mer på SVT

Här kan du se programmet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden