Dressyr
22 november 2019 08:53

Dressyrhingsten Belamour illa skadad

Tragisk olyckaFöre detta Flyingehingsten Belamour 1151 kommer aldrig att komma ut på dressyrbanorna igen efter en svår hagskada. Norska ryttaren Alexandra Andresen hoppas dock att han kan få leva ett lyckligt pensionärsliv.

Dressyrhingsten Belamour illa skadad
Alexandra vid en hingstvisning på Flyinge med Belamour. Arkivbild: Kim C Lundin

Avelshingsten och dressyrhästen Belamour 1151 (hingst f-04 e Belissimo M-Lord Sinclair I, uppf Heinrich & Wilhelm Strunk) ägdes tidigare av Flyinge och tävlades framgångsrikt i Sverige av Susanne Gielen. Ekipaget tog sig bland annat till två finaler vid unghäst-VM.

2012 såldes hingsten till Norge där han har tävlats framgångsrikt av den unga miljardärskan Alexandra Andresen. Belamour och Alexandra Andresen är bland annat norska juniormästare och de har även ett EM-silver för unga ryttare. Men nu är ekipagets tävlingskarriär över.

Det var för några veckor sedan som Belamour sparkade ner och trasslade in höger bakben i stängseltråden som satt överst på hagstängslet. Två senor slets av helt och en sena var nästan av.

”Han kan aldrig ridas igen, men förhoppningsvis kan han leva utan smärta som pensionär efter sex månaders boxvila”, skriver Alexandra Andresen på sociala medier och tackar samtidigt de veterinärer som tagit hand om Belamour i samband med händelsen.

”Thank you so much for saving my boy”, skriver hon.

Hos SWB finns 154 registrerade avkommor till Belamour. Han godkändes vid SWB:s bruksprov 2008 och 2015 höjdes han till avelsvärdesbokstav A.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden