Sportnytt
28 juni 2023 10:59

Dubbel otur för Ingrid Klimke

InternationelltDet krävs mer än ett brutet - och nyopererat - nyckelben för att stoppa Ingrid Klimke, toppryttaren som tagit medaljer i både fälttävlan och dressyr. Efter ett fall i Luhmühlen såg det ut som Aachen-starten var i fara, men nu är det istället en skadad häst som gör att tyskan får kasta in handduken.

Dubbel otur för Ingrid Klimke
Franziskus, här på VM i Herning förra året, har fått en lättare skada och kommer inte till start i Aachen. Foto: Roland Thunholm

Det var under de tyska mästerskapen i Luhmühlens fyrstjärniga klass som olyckan var framme på terrängdagen den 17 juni. I en kombination med häckar på böjt spår tappade Ingrid Klimke linjen med Siena Just do it, och i fallet fick tyskan en fraktur på nyckelbenet.

Men 55-åriga Klimke är av segt virke – hon har skadat sig flera gånger tidigare – och hade inga planer på att ställa in starten i anrika Aachen, dit hon var uttagen med sin dressyrhingst Franziskus.

Efter en operation av nyckelbenet stod det i förra veckan klart att Klimke fått tummen upp för att starta, och ekipaget fanns på plats under tisdagen för att känna på banan i Aachen.

I ett inlägg i sociala medier berättar Ingrid Klimke att hon tränat hingsten på tisdagsmorgonen, och att han då var pigg och fräsch. På vägen tillbaka till stallet inträffade dock något som fick Franziskus att bli halt, och nu blir det trots allt ingen dressyrstart för tyskan.

Ingrid_klimkeao_kcl03380
Ingrid Klimke under invigningen av tävlingarna i Aachen, där hon delade ut ett hederspris till brittiska prinsessan Anne. Foto: Kim C Lundin

Ekipaget kom till start i världscupfinalen i Omaha i april, men även där fick de stryka sig inför avgörandet då hingsten inte var okej. De tävlade i de tyska mästerskapen i Balve för tre veckor sedan och var då trea i den avslutande küren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden