Hoppning
18 september 2021 14:25

Dubbelseger till Peder och Henrik igen – Evelina Tovek fyra

TopprestationDet är ingen hejd på de svenska framgångarna i Rom. På fredagen vann Henrik och Peder blev tvåa – i lördagens avgörande andra runda av GCL var det ombytta roller. Hade det inte varit för en snabb irländare hade Evelina Tovek stannat som trea, men nu fick hon glädjas över fjärdeplatsen i den snabba 1,55-klassen.

Dubbelseger till Peder och Henrik igen – Evelina Tovek fyra
Peder Fredricson och H&M Christian K efter fredagens prestation. Foto: LGCT

Återigen dominerade svenskarna när det var dags för andra rundan av Global Champions Tour i Rom under lördagen. En efter en lade de sig på rad i toppen, med Peder Fredricson och H&M All In högst upp, följt av Henrik von Eckermann och King Edward och Evelina Tovek med Winnetou de la Hamente Z.

Klassen bjöd på 47 starter med idel toppryttare i startfältet och svenskarna var en hårsmån från att sluta trippelt i topp. Med bara några få ryttare kvar lyckades dock irländaren Shane Breen slå sig in mellan Henrik von Eckermann och Evelina Tovek, vilket resulterade i en fjärdeplats för EM-reserven Tovek.

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana hade ett nedslag, annars hade tiden räckt till en plats bland de andra svenskarna i toppen.

Dagens svenska framgångar gjorde även susen för svenskarnas lag. Peders lag Valkenswaard United landade i topp efter att laget stannat på 4 fel efter två omgångar. I laget red även Edwina Tops-Alexander med Fellow Castlefield som nollade bägge rundorna medan Peder och H&M All In fick ett nedslag i första rundan.

Andraplatsen kammade Scandinavian Vikings hem, med Henrik och Evelina i lördagens lag. Första rundan red Henrik med Glamour Girl istället för King Edward och fick ett nedslag. Även Geir Gulliksen fick ett ner med VDL Groep Quatro. Laget slutade på totalt 8 fel.

Individuell resultatlista.

Lagresultat.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden