Dressyr
17 december 2019 23:27

Dubbelt Dujardin på hemmaplan

Olympia Horse ShowPå måndagen reds Grand Prix i det nya kortare formatet under världscupdressyren i Olympia. Hemmahoppet Charlotte Dujardin krossade allt motstånd både i Grand Prix och i tisdagkvällens kür.

Dubbelt Dujardin på hemmaplan
Charlotte Dujardin fick till två fullträffar i Olympia med Mount St John Freestyle. Foto: Olympia Horse Show

Måndagens segerritt belönades med dryga 81 procent och flera nior för bland annat piruetterna, zick-zacken och bytena i varje, när Charlotte Dujardin lotsade 10-åriga Mount St John Freestyle genom det nya, kortare Grand Prix-programmet.
– Jag gillade verkligen det korta programmet. Allt kommer väldigt snabbt men det flöt på mycket bättre än förra årets program, för Freestyle passade det väldigt bra, kommenterade Dujardin till Horse & Hound efter måndagens vinst.

Segerfirandet kunde fortsätta även på tisdagen, då ekipaget red hem världscupküren i Olympia med 87,5 procent. Det tog dock ett bra tag för arrangören att kora en vinnare, då resultatrapporteringen slutade fungera med tre ekipage kvar i klassen. Ryttarna fick skritta runt en lång stund på framridningen efter klassens slut, och hästarna togs tillbaka till stallarna då prisutdelningen fick vänta till teknikproblemen var lösta.

Resultat Grand Prix Kür
Resultat Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden