Hoppning
1 februari 2020 16:08

Dubbelt Kajsa Björe i helgens GHS-kval

DubbelsegrareKajsa Björe gjorde det igen. Inte nog med att hon kammade hem kvalsegern i Morgondagens vinnare – hon drämde även till med vinst i Young Rider-kvalet som gick i 1,45. Snabbt och supersnävt med precision var lördagens vinnarrecept i Helsingborg.

Dubbelt Kajsa Björe i helgens GHS-kval
Kajsa Björe visade ingen nåd i dagens GHS-kval. Här på väg mot sina andra seger med Fine Emmely. Foto: Yvonne Karlsson

Tätstriden blev inte riktigt lika tajt i Young Rider-kvalet som i kvalet till Morgondagens vinnare i dagens femte omgång av sex hos Helsingborgs Fältrittklubb. Men visst satsade de fem ekipagen som gick till omhoppning i det 22 starter starka startfältet. Banbyggaren Maria Alfredsson hade återigen klurat till det för ryttarna som fick jobba hårt genom svängarna.

Bäst lyckades ännu en gång Kajsa Björe, som plockade hem dagens andra kvalseger, denna gången med hästen Fine Emmely. Ekipaget red i mål på 0 fel och tiden 37,75 efter en supersnäv sväng in mot sista linjen.

Tvåa blev Hästaks beridare André Brandt som gick ut sist och medvetet gick för en nolla, i stället för att rida på och chansa. Tillsammans med välhoppande Thelma Hästak red han i mål på 0 fel och tiden 40,63. Trea blev Nellie Berntsson och Cornets Baloufee som korsade mållinjen med 0 fel och tiden 42,37. Ekipaget gjorde en riktig powerrunda, men tappade värdefulla sekunder i svängarna där skimmelstoet inte kom runt lika tajt som ryttaren ville.

Young Rider-cupen är öppen för ryttare som är födda 1999–2004 och rids i sex kvalomgångar. De tio bästa ekipagen enligt poängställningen efter sjätte omgången går vidare till finalen under Gothenburg Horse Show. Ryttare som kvalat till final i både Morgondagens vinnare och Young Rider-cupen måste välja vilken final de vill rida.

Hela resultatlistan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden