Hoppning
22 februari 2015 07:46

Dubbelt SWB i topp

Det blev bästa tänkbara reklam för den svenska varmblodiga hästen när SWB på lördagen vann dubbelt i femstjärnig Grand Prix i Winter Equestrian Festival i Wellington USA.

Dubbelt SWB i topp

44 startande i grundomgången över 1,60-hinder i elljus fick sex felfria till omhoppning. I avgörandet var Jessica Springsteen med Windicat W några tiondelar snabbare än Beezie Madden på Cortes ”C”.  De var däremot inte fortsatt felfria.

Det var Meredith Michaels Beerbaum som, med Fibonacci (SWB val – 05 e For Feeling-Corland, uppf Tina Petersson-Lind), var en knapp sekund före den inte lika kända israeliska ryttaren Danielle Goldstein på Carisma (SWB sto f -99 e Cardento.-Maraton, uppf Gunilla Persson Berg).

– Han har hoppat briljant sedan han kom hit till Florida men vi har haft några oturliga nedslag i två tidugare GP-starter. Jag visste att han var i toppform men han är en ny häst som jag bara haft mindre än ett år. Jag finjusterade några mindre detaljer inför kvällen och det verkade vara perfekt, berättar Meredith i ett pressmeddelande från arrangören.
– Jag har inte gjort så många omhoppningar med honom så jag är väldigt nöjd med hur han klarade tempo och svängar. Han var en dröm i kväll.

För Goldstein var det den största meriten hittills tillsammans med det 16-åriga SWB-stoet.

– Jag har sett mycket video på Meredith den senaste tiden och att komma tvåa var helt underbart. Min häst kändes verkligen spektakulär i dag. Jag har jobbat på att bli lite snabbare och att komma tvåa känns perfekt och är mitt bästa resultat. Jag har ridit henne sedan jag var en liten tjej och alltid velat nå Grand Prix och göra bra resultat. Jag kan verkligen inte vara lyckligare, säger Danielle Goldstein.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden