Dressyr
7 mars 2020 09:45

Dufour satsar på Bohemian till OS

Hästval17-årige gentlemannen Atterupgaards Cassidy får troligtvis stå tillbaka för sin yngre stallkompis Bohemian när danska dressyrdrottningen Cathrine Dufour tar sikte mot OS. Det är främst den långa resan och förhållandena i Tokyo som ligger till grund för beslutet.

Dufour satsar på Bohemian till OS
Cathrine Dufour har Bohemian som sitt förstaval till OS i Tokyo. Foto: Digishots

Med Atterupgaards Cassidy (val -03, e Caprimond-Donnerhall) red Cathrine Dufour hem ett brons på i Grand Prix Special på EM 2019. Men nu är andrahästen Bohemian (val -10, e Bordeaux-Samarant) på väg att passera rutinerade Cassidy när det gäller att stå först i kön till mästerskap.

Efter segern i fredagens femstjärniga Grand Prix i Herning, där Bohemian belönades med över 83 procent trots ett par misstag, berättade Dufour för Eurodressage att hon matchar båda sina hästar mot Tokyo.

– Cassidy är 17 år, i superform och han går riktigt bra. Men det är en rätt tuff resa till Tokyo, och atmosfären där kan vara en utmaning för hästarna, särskilt äldre hästar. Bohemian är fortfarande ung, men idag fick han 83 procent – trots missar i bytena i vartannat. Han utvecklas hela tiden, och när det gäller resan tror jag att det blir lättare för honom att klara av det. Om de båda är på samma nivå när det är dags, så skulle jag troligtvis åka med Bohemian eftersom han är yngre. Då kan jag förhoppningsvis behålla Cassidy längre i sporten, om jag besparar honom resan, konstaterar Dufour.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden