Hoppning
22 november 2016 19:53

Eamon Hickey följer Biancas succétåg

Bianca är den klarast lysande blågula stjärnan på världscuphimlen. Med tre topplaceringar har hon hjälpt sin ryttare Steve Guerdat att ta ledningen. ”Jag följer allt de gör” säger Eamon Hickey som födde upp Bianca och utbildade henne till tre års ålder.

Eamon Hickey följer Biancas succétåg
Eamon Hickey gläds åt framgångarna Bianca fixar i Europa. Foto: Lottapicturs

Om och om igen plockar SWB-stoet Bianca (f 2006, e Balou du Rouet-Cardento, uppf Skattagård AB) poäng i världscupen. Som fyra, femma och nu senast tvåa har hon hoppat upp sin ryttare Steve Guerdat, OS-vinnare 2012, till ledarplatsen på 42 poäng.
– Det här är väldigt bra för svensk avel och känns jättekul. Jag följer allt de gör, säger västkustbaserade Emaon Hickey som tillsammans med Kristina Gustafsson har fött upp både Bianca och hennes mor Coco (SWB, f 2000, e Cardento-Maraton, uppf Skattagård AB).

Eamon red in Bianca och visade henne på 3-årstetstet i Plönninge med 50 poäng. Hon såldes samma år på Swedish Select Horse Sales.
– Bianca har alltid hoppat väl och försiktigt, och hon gjorde både 3-årstetstet och auktionen väldigt bra.  Men – många är fina som unghästar men det är inte alla som går hela vägen. Det är en annan sak och då är det extra viktigt med både hjärta och hjärna som hos Bianca, säger Eamon.

Sylve Söderstrand ropade in Bianca på SSHS åt sin grekiska elev och flera år senare fick Eamon Hickey veta av just Söderstrand på förra årets Falsterbo Horse Show att Steve Guerdat hade tagit över tyglarna.
– Han gör allt med henne väldigt, väldigt bra och är precis som många på toppnivån otroligt noggrann. Han är en världsryttare, säger Eamon som gläds åt att Bianca får bästa möjliga förutsättningar för en toppkarriär.

Hur känns det egentligen att en häst du har fött upp når så här långt?
– Det är såklart superroligt, men det är alltid roligt när det går bra för någon som jag har hjälpt med inridningen, tränat eller på annat vis haft kontakt med. Från låg nivå till toppnivå – jag blir alltid glad när det går bra.

Du har inte sett Bianca på länge. Blir det ett återseende vid världscupen i Scandinavium om hon kommer dit med Steve Guerdat?
– Ja, jag hoppas på att få se henne där. Hon reste direkt efter auktionen när hon var tre år gammal, så i så fall blir första gången jag ser henne live på mer än sju år.

Vill du läsa mer om Eamon Hickeys och Biancas historia? Läs Ridsports reportage från juni 2016 (PLUS)

En av många felfria rundor:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden