Fälttävlan, Hoppning
12 juli 2023 18:18
Ridsportplus

Ebba Adnervik om sin huntingvinnare: ”En målsökande projektil”

FHS 2023Det var nära att en finsk utmanare kom i fatt henne, men till slut kunde Ebba Adnervik stå som segrare i Falsterbo hunting. Hon gjorde det i sadeln på en riktig prinsessa. "Hon ger mig en fantastisk känsla i terrängen", säger Ebba med ett stort leende.

Ebba Adnervik om sin huntingvinnare: ”En målsökande projektil”
Ebba Adnervik fick äran och segern i Falsterbo hunting. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

18 ekipage gjorde upp i publikfavoriten Falsterbo Hunting på onsdagens eftermiddag.

I startfältet fanns flera meriterade svenska fälttävlansryttare som VM-ryttarna Aminda Ingulfson och Malin Josefsson samt OS-ryttarna Katrin Norling och Niklas Lindbäck.

Liksom tidigare år började och slutade ekipagen sina rundor inne på den stora hopparenan och tog däremellan en runda över terränghinder runt på tävlingsområdet.

Ebba Adnervik gick ut som nummer elva i klassen tillsammans med Amera (OS sto f -14, e Arko Junior-Apollo, uppf Fritz Kaagst, äg Irebast AB) och tog ledningen efter en fokuserad runda som visade sig räcka hela vägen.

– Hon är som en målsökande projektil, beskriver Ebba det 9-åriga stoet efter segern.

Ebba Adnervik-amera 3 230712 Rt
Ebba Adnervik och Amera. Foto: Roland Thunholm

– Jag köpte henne från Tyskland när hon var sex, då hade hon inte gått någon fälttävlan. Sedan har pappa och jag hjälpts åt att träna upp henne. Hon är en väldigt speciell individ, hon är lite som en prinsessa – hon har en lock i pannluggen, hon ligger nere i boxen och äter och har alltid vita ben. Men hon har samtidigt mycket vilja.

Ebba
Ebba Adnervik och Amera på väg ner för trappan. Foto: Kim C Lundin

Tillsammans med pappa Henrik Adnervik, som också startade i huntingen, har familjen tio hästar hemma i stallet – Ebba kallar det ”en stor gemensam hobby som har spårat ur”, då de båda har civila jobb.

Amera har debuterat trestjärnigt och är nu Ebbas topphäst – efter ett par år med främst yngre hästar i stallet siktar Ebba återigen mot de högre klasserna.
– Hon är relativt grön men hon ger mig en fantastisk känsla i terrängen. Hon är så snabb och man behöver inte trycka på så mycket, hon har det naturligt. Hon är ett riktigt geni med en fantastisk kapacitet. Det är upp till mig att göra henne rättvisa, säger Ebba som bara har hyllningar till sitt elektriska sto.

Ebba Adnervik-amera 11 230712 Rt
Ebba Adnervik njöt av sitt ärevarv. Foto: Roland Thunholm

Finskt på andraplatsen

Finländaren Axel Lindberg, som rider i Falsterbo för första gången, kom till start med två 8-åringar. Med Quelle Bonne var han den som var närmast att slå Ebba Adnervik men fick nöja sig med andraplatsen.

– Jag var lite orolig för hur de skulle klara den här atmosfären, men de tog det väldigt bra. Det är jättebra träning för kommande uppgifter, konstaterade Lindberg, som berättade att han var mest orolig för banhoppningshindren som dock låg kvar idag.

Axel Lindberg-quelle Bonne 1 230712 Rt
Axel Lindberg och Quelle Bonne. Foto: Roland Thunholm

Niklas Lindbäck gasade in på tredjeplatsen med Poynstown Porsch, som fick sträcka ut ordentligt idag.
– Jag försökte verkligen vinna idag. Det är inte alla år gör jag det, men idag försökte jag. Jag såg när Ebba red att det gick väldigt fort. Min häst kanske inte har den snabbaste toppfarten, så jag försökte vara smart och hålla in svängarna där jag kunde.

– Jag fick inte riktigt flytet i början, men sen tyckte jag att han gick jättefint. Det var inte så snabbt, men hästen gjorde ett utmärkt jobb. Jag får ändå vara nöjd, även om jag blev trea, summerar Lindbäck.

Resultat

Niklas Lindbäck-poynstown Porsch 5 230712 Rt
Niklas Lindbäck och Poynstown Porsch. Foto: Roland Thunholm
Matildaw
Matilda Wilhelmsson och Hot Diamond Z ute i terrängdelen. Foto: Kim C Lundin
Katrin
Katrin Norling och Hulliebulle förbereder sig inför start. Foto: Kim C Lundin
Stina2
Stina Arosenius och Lorelei L genom vattnet. Foto: Kim C Lundin
Hannaberg
Hanna Berg och Jagular Pooh. Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden