Sportnytt
3 augusti 2022 09:10

Ecco förblir sponsor för VM i Herning

Kritiserad huvudsponsorTrots att Internationella Ridsportförbundet förbjudit ryska och vitryska ryttare från att delta i VM väljer arrangörerna att ha kvar huvudsponsorn Ecco, trots deras kritiserade, kvarvarande verksamhet i Ryssland.

Ecco förblir sponsor för VM i Herning
Ryska och vitryska ryttare förbjuds från VM i Herning. Men pengar från rysk verksamhet går bra - Ecco kvarstår som huvudsponsor (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Den danska skojätten Ecco är ett av få danska företag som har kvar sin verksamhet i Ryssland efter invasionen av Ukraina. Något de mött stor kritik för, och som även påverkat stödet för företaget. Nyligen valde bland annat kungahuset att avsluta Ecco som kunglig hovleverantör.

Ändå förblir Ecco huvudsponsor för VM i Herning.

– En överenskommelse gjordes två år innan kriget i Ukraina bröt ut. Och det finns inget i avtalet som på något sätt gör det möjligt för oss att dra oss ur det, menar Jens Trabjerg, en av arrangörerna, för BT.

Kommentaren väcker förvåning hos Simon Bastiansen, sponsorrådgivare och varumärkesexpert på Dentsu X. Med 25 år i branschen har han aldrig stött på ett avtal som inte har en ”flykt-möjlighet” som tillåter avslut.

– Självklart kan du välja bort den här sponsringen om du verkligen vill. Det verkar vara en dålig ursäkt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden