Hoppning
18 juni 10:31

Eckermanns topphäst slutar tävla

Tar en pausMed världsettan Henrik von Eckermann i sadeln har stoet Dzara Dorchival nått flera stora framgångar. Men nu meddelar hästens ägare och uppfödare att stoet inte kommer synas på tävlingsbanorna framöver.

Eckermanns topphäst slutar tävla
Henrik von Eckermann och Dzara Dorchival. Foto: Roland Thunholm

Fuxstoet Dzara Dorchival (SF sto f-13 e Qlassic Bois Margot-Raphael, uppf/äg Sebastien Fonck) har varit en av topphästarna i Henrik von Eckermanns stall de senaste två åren. Tillsammans har ekipaget nått stora framgångar i femstjärnig hoppning, bland annat vid förra årets GCT-tävlingar i Stockholm då de tog två segrar och en andraplats under helgen.

”Minnena är många och underbara”

Nu meddelar hästens ägare och uppfödare att man i samråd med von Eckermann kommit överens om att hästen inte ska tävla mer den här säsongen och att stoet kommer att flytta tillbaka hem till uppfödaren för en längre semester. Det är på grund av kronisk hosta i sviterna av en äldre infektion som ligger som bakgrund till beslutet.

I sociala medier skriver hästägaren bland annat:

”Jag skulle älska att fortsätta uppleva dessa känslor som jag upplevt med detta fantastiska sto, dessa ögonblick har varit de mest intensiva i mitt liv som uppfödare. Hon har fått oss att gråta av glädje under sin ryttare Henrik von Eckermann och har blivit bortskämd och älskad av hela teamet.”

”Äventyret slutar inte här, men vad som än händer i framtiden kommer ingenting att ta bort glädjen som jag hade av att arbeta med denna fantastiska ryttare. Minnena är många och underbara”

Se ägaren och uppfödarens inlägg på Instagram nedan:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden