Ponny
7 februari 15:10
Ridsportplus

Efter dubbelsegern i Baltic Cup: ”Tog ett tag att smälta”

InternationelltPå lördagen ingick hon i det svenska segerlaget i nationshoppningen. På söndagen blev det seger Grand Prix-hoppningen. "En toppenhelg," summerar 11-åriga Alice Nilsson Baltic Cup.

Efter dubbelsegern i Baltic Cup: ”Tog ett tag att smälta”
Alice Nilsson och Hot`n Tot lll fick med sig många priser från Danmark. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var i helgen som det reds Baltic Cup i Danmark med flera svenska ekipage på plats.

Målet med ponnyerna det här året är att ha kul, rida SM och fler Baltic Cup.

Alice Nilsson.

Tävlingen blev en fullträff för 11-åriga Alice Nilsson och hennes ponny Hot`n Tot lll, ”Totte” som ledde det svenska ponnylaget, kategori III, till seger i nationshoppningen i lördags och hoppade hem Grand Prix-hoppningen för samma kategori på söndagen.
– Vinsten i Grand Prix-klassen kändes så bra, det tog ett tag att smälta att jag faktiskt hade vunnit. Att jag vann med laget också gjorde helgen till en toppenhelg, säger ryttaren som bor på en gård i Katslösa utanför skånska Skurup.

Banbyggaren bjöd på en del klurigheter för ekipagen.
– Även om ridhuset var stort så kom hinderna fort och man behövde tänka hela tiden, fortsätter Alice Nilsson när hon summerar helgen.

Största framgången

Hon rankar segern i GP-hoppningen som sin största framgång hittills, tillsammans med den åttondeplats hon och ”Hottie” har tagit på SM.

Valacken kom till henne och familjens gård där pappa producerar grovfoder till häst och mamma, som har ridit svår hoppning, bedriver lite avel för ungefär ett år sedan.
– Det är en helt fantastisk ponny, han är bäst och snäll. Alltid glad och positiv, berättar Alice Nilsson som har ytterligare två ponnyer att tävla.
– Målet med ponnyerna det här året är att ha kul, rida SM och fler Baltic Cup.

Svensk GP-tvåa

I GP-hoppningen var det nio startande och fyra av dem var dubbelnollor. Alice Nilsson vann med en (!) hundradel tillgodo på tvåan, det svenska ekipaget Astrid Kaczynski/Lavally Sam lll.

I lagtävlingen tampades det svenska laget med Danmark och förutom Alice Nilsson och Astrik Kaczynski ingick Ayleen Ejderland/Kiltara Pringle lll och Isabell Heed/Miss Coloured Blaze llI i det svenska segerlaget.

Resultat
Webbplats, Baltic Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden