Världen
25 april 14:22

Efter turbulensen – paradhästar opererade och insamling startad

LondonHästar som har opererats, skadade människor och en nystartad insamling. Det har hänt en del i Storbritannien efter att flera hästar tillhörande regementet Household Cavalry kom lösa i centrala London på onsdagen.

Efter turbulensen – paradhästar opererade och insamling startad
De lösa hästarna tillhörde arméenheten Household Cavalry i London, Storbritannien. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Flera brittiska medier har uppföljningar kring den dramatiska händelsen med sju lösa militärhästar som sprang in i bilar, bussar, cyklister och gående i centrala London på onsdagens morgon.

Horse and Hound berättar att två av hästarna var så illa skadade att de har opererats efter händelsen och en av dem ska vara kvar på djursjukhus. Deras tillstånd beskrivs som allvarligt. Samtliga inblandade hästar observeras fortfarande noggrant.

The Independent rapporterar att i allafall fyra personer har fått uppsöka sjukhus efter händelsen.

Det var vid en övning i närheten av Buckingham Palace vid 8-tiden på morgonen som hästarna ska ha blivit skrämda vid ett bygge. Deras ryttare trillade av och några hästar utan ryttare slet sig.

Flera tusen människor har efter händelsen skrivit på en namninsamling, initierad av djurrättsorganisationen Animal Rising. Insamlingens syfte är få de två allvarligast skadade hästarna att gå i pension. ”Det är tydligt att dessa hästar inte hör hemma i armén och att de förtjänar ett bättre liv,” står det bland annat när motivet till naminsamlingen beskrivs.

Household Cavalry är en del av brittiska armén och deras uppdrag består bland annat av att delta i parader och ceremonier.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden