Sverige
30 juli 2020 14:52

Efterlängtat ridhus byggs i Gällivare

NybyggeNu ska Ridklubben Dundret får sitt nya ridhus efter flera år med problem som läckande tak i sitt nuvarande ridhus.

Efterlängtat ridhus byggs i Gällivare
Ridhuset på bilden har inget med bygget i Gällivare att göra. Arkivbild: Roland Thunholm

Efter år av olika slags problem med ridhuset i Gällivare har byggandet av ett nytt ridhus börjat. Detta berättar SVT i ett inslag.

– Det här är något som vi har väntat på i flera år, säger Maria Åhlén ridlärare i Ridklubben Dundret till SVT.

Problemen med det nuvarande ridhuset i Gällivare har handlat om takläckage, fuktskador och elektriska fel i anläggningen. Delar av ridhuset har fått stängas på grund av problemen.

Ridhuset byggs i olika etapper. Den första etappen blir ett nytt ridhus med manege, läktare och kafé som ska stå klar i november.

Nästa år ska ytterligare en manege byggas och om två år ska det byggas ett nytt stall för hästarna och det gamla ridhuset ska rivas.

– Det är ett lyft, vi kan ju då återgå till det normala. Vi kan tömma vår jättelånga kö framförallt till ponnyridning, i dagsläget har vi en kö på 200 personer totalt. Vi kommer även kunna ha en bra fungerande tävlings- och träningsverksamhet. Så i det stora hela så kommer hela ridsporten i Gällivare kunna växa, säger Maria Åhlén.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden