Avelsnyheter
29 januari 2019 13:50

Eklunda har köpt BWP-hingst

HingstköpEklunda stuteri har köpt in en ny hopphingst. Det är en toppstammad BWP-hingst som ropades in vid auktionen i samband med premiering i belgiska Lier nyligen.

Eklunda har köpt BWP-hingst
Quick-Star ter Putte ägs numera av Eklunda Stuteri. Foto: Privat

Det är Quick-Star ter Putte (Cordess-Diamant de Semilly) som numera ägs av Eklunda Stuteri utanför Örebro. I ett pressmeddelande från stuteriet berättas att hingsten glänste i hoppningen under BWP:s premiering i Lier.

Eklunda Stuteri ropade in honom på den efterföljande auktionen för 480 000 kronor.

Hingsten ska stanna i Belgien över bruksprovet i mars och kommer sedan hem till Sverige för att vara tillgänglig för svenska stoägare.

Fadern Cordess (e Clinton-Heartbreaker) tillhör hoppryttaren Ludger Beerbaums stall och är framgångsrik på högsta internationella nivå med segrar och placeringar tillsammans med med Philip Weishaupt och Krisitian Kukuk.

Modern Lady-A ter Putte är själv på väg upp i sporten efter några framgångsrika år i avel. Hon är bland annat moder till Saltador ter Putte som var dyraste fölet på den belgiska fölaauktionen 2018. Fölet såldes för 36 000 euro, ungefär 350 000 kronor.

Lady-A ter Putte är syster med tre hästar som går 1,60-hoppning och och helsyster till BWP:s populäre hingst Elvis ter Putte och danska elithingsten Favorit Ask. Mormordern Ukase ter Putte har dessutom gett två godkända hingstar. Mormorsmor Quinette ter Putte tävlade själv svår hoppning och har lämnat flera topphästar, bland annat Skyhorse som numera rids av Lillie Keenan men tidigare tävlades Jacob Hellström under namnet Happy Day ter Putte.

På BWP-premieringen godkändes även Charisto (e Casall-Cristo) som Eklunda köpte in på Holsteinerpremieringen och även han kommer att gå bruksprov i Moorsele i mars.

Se film från premieringen nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden