Sverige
3 juli 2015 09:09

Ekonomisk kris i Nya Skara Djursjukhus

Nya Skara Djursjukhus lämnade i tisdags en ansökan om företagsrekonstruktion till tingsrätten Skaraborg. Bakgrunden är mångmiljonskulder som företaget inte kan betala.

I ansökan uppger vd Anette Skoog att Nya Skara Djursjukhus har skulder på över två miljoner kronor till leverantörer samt skatteskulder på tre miljoner. Bolaget har även en hyresskuld på över 150 000 kronor som trots flera uppmaningar inte betalats och därför lämnats till tingsrätten.

Efter att Sparbanken Skaraborg sagt upp bolagets lån med omedelbar verkan och spärrat alla krediter kunde djursjukhusets anställda inte få lön i slutet på juni.

– I och med att tingsrätten beviljat rekonstruktionen så täcks de anställdas löner på det viset, säger Anette Skoog till Skaraborgs Läns Allehanda.

Hon vill däremot inte gå in på hur det ser ut om en månad men är övertygad om att rekonstruktionen kommer att ge en god lösning med bolagets alla fordringsägare.

Trots den ekonomiska krisen håller djursjukhuset öppet precis som vanligt och Anette Skoog försäkrar att kunder  inte kommer att påverkas av situationen skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden