Sverige
28 mars 2020 08:35

Elever skadade i olycka på Flyinge

Körolycka/uppdateradEn elev och en praktikant skadades när en häst blev skrämd efter en körlektion. Även en häst skadades vid olyckan.

Elever skadade i olycka på Flyinge
Det var efter en körlektion som olyckan skedde. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Eva Österlund

Det var i samband med att en ordinarie körlektion skulle avslutas utanför körstallet på fredagseftermiddagen, som en häst blev skrämd och drog med sig ytterligare två hästar, skriver Flyinge på sin hemsida.

I samband med detta skadades två personer varav en hippologstudent och en praktikant. Båda personerna fördes med ambulans till sjukhus. Ambulanspersonal ansåg att läget var stabilt vid avfärd. En häst uppvisade krosskador och fördes akut till djursjukhus. Flyinges veterinär har inspekterat de övriga två hästarna.

Flyinge berättar att studenten och praktikanten kunde lämna sjukhuset under kvällen med bara lindriga skador.

Flyinge uppdaterade under lördagen sin hemsida med uppgifter om att körhästen som skadades var vid gott allmäntillstånd, men fortfarande kraftigt halt vänster bakben. ”Röntgenbilder visar inte på några skelettskador. Han är dock kraftigt svullen och muskelöm över hela bakbenet och man kan ännu inte utesluta allvarligare skada” skriver Flyinge.

Polis har varit på plats och personal och övriga studenter har tagits om hand och har kontaktpersoner. Polisen rubricerar ärendet som en olycka men Flyinge kommer att utreda händelseförloppet för att se om rutiner behöver ses över, uppger hemsidan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden