Nyheter, Sverige
22 oktober 2018 16:50

Elinas dröm besannas – blir Friends första tatuerare

TatuerareHon har alltid drömt om att få vara med på Friends. I år blir drömmen sann för Elina Pettersson, men det är inte som ryttare hon är med, utan som ritare. Elina blir den första tatueraren som tar plats på den stora hästmässan.

Elinas dröm besannas – blir Friends första tatuerare
Elina Pettersson gjorde sitt val. Hästarna blev en hobby och hon valde att satsa på ett yrke som konstnär och tatuerare. Nu är hon aktuell med egen "tatuerarmonter" på Stockholm International Horse Show. Foto: Privat

25-åriga Elina Pettersson från Karlskoga satt på hästryggen innan hon kunde gå, och intresset bara växte med åren.
− Jag har tävlat i både hoppning och dressyr, och redan tidigt började jag drömma om att kunna livnära mig på denna fantastiska sport och livsstil, berättar hon.

Samtidigt har Elina även odlat en annan passion, att teckna och avbilda hästar. Hon fyllde skissblock efter skissblock med galopperande hästar.
− Drömmarna började tävla med varandra. Ville jag bli en känd konstnär eller en stor ryttare som skriver autografer efter en fantastisk ritt på en stor arena?

Tatuerare2
Elina har tävlat i både dressyr och hoppning och hade länge siktet inställt på att satsa på att livnära sig på sporten. Bilderna visar Elina på d-ponnyn Nobel star och b-ponnyn Surprise. Foto: Privat

Elina Pettersson gjorde sitt val. Hästarna blev en hobby och Elina är idag en etablerad konstnär och tatuerare.
− Att vara tatuerare är ett sätt att vara konstnär och samtidigt kunna betala sina räkningar. Dessutom får jag träffa människor, och det passar mig väldigt bra.
Många kunder kommer för att få namnet eller en bild av en fyrfota vän tatuerat på kroppen.
− Att ha en tatuering är i dag helt accepterat, och jag har kunder som är allt från 18 till 75 år. Det är väldigt vanligt att människor vill ha en minnestatuering av en älskad häst som de förlorat, eller bara en hyllning till hästar och ridsport.

En dröm besannades

I år bestämde sig Elina Pettersson för att försöka få sina drömmar att mötas, och hon hörde sig för om en plats på mässan vid Sweden International Horse Show på Friends. Men det höll på att ta stopp direkt.
− Min första reaktion var att en tatuerare inte var något för oss, men så pratade jag med Ulf Rosengren och han tyckte att det var en kul grej, berättar Åsa Ambus, projektledare för mässan på Friends.

Därmed blir Elina Pettersson den första tatueraren som tar plats på Friends mässa.
− Det blir ett experiment, och min tanke är att jag främst ska göra mindre tatueringar. Men jag kommer också att ha med min portfolio med exempel på större tatueringar.
Verksamheten kommer att granskas av miljökontoret i Solna, som också gör en besiktning på plats.
− Jag kommer att vara väldigt noggrann och informera ordentligt om hur det går till, och vad det innebär att göra en tatuering.

Tatuerare3
Att teckna och avbilda djur, speciellt hästar är en stor passion för Elina. Foto: Privat

Allra helst arbetar Elina Pettersson med stora motiv.
− Det är en stor ära att få rita på människors hud och skapa något som de skall bära med sig resten av livet. Kanske lika häftigt som att rida in på Friends arena under publikens jubel. Men det är också väldigt fint att få göra ett litet namn som betyder väldigt mycket för någon.

Till sist, vilken är bästa platsen på kroppen för att tatuera ett hästhuvud?
− Någonstans där det är relativt platt och som inte rör sig, så att hästansiktet håller formen. Skuldran, baksidan av låret eller överarmen är bra ställen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden