Dressyr, Ponny
6 maj 2019 13:47

Elliot Nilsson i storform – vann Falsterbokvalet

PonnydressyrVid tävlingarna i Mantorp var Elliot Nilsson ostoppbar och vann i alla klasser han startade i. Det blev både Falsterbokval och Friends-gehäng tillsammans med HB Dancing Daylight.

Elliot Nilsson i storform – vann Falsterbokvalet
Elliot Nilsson och HB Dancing Daylight fortsätter leverera (arkivbild). Foto: Elin Aspnäs

Framgångarna fortsätter för Elliot Nilsson. Vid Föreningen Mantorps Ryttarnas nationella dressyrtävlingar i helgen vann han alla sina starter. Inte minst i lördagens lagprogram med 34 startande i RÅ16, som var sista kvalklassen till Equestrian Stockholm Ponny kür vid Falsterbo Horse Show. Med HB Dancing Daylight (DRP val f-06 e HB Daylight-Till the Champ, uppf Tino Seeger) vann han klassen med 71,905 procent och är direktkvalad till Falsterbo, och som en extra fjäder i hatten tog Elliot Nilsson även hand om tredjeplatsen i klassen med Dogge Doggelito på 69,174 procent.
– Falsterbo Horse Show här kommer vi, älskar dig Dancing Daylight, skriver Elliot på sociala medier.

Wynja
Wynja Eriksdotter Rubin och Wacos Rache MW är klara för Falsterbo (pressbild). Foto: Pierre Anderzon

Även andraplacerade Wynja Eriksdotter Rubin Wacos Rache MW RP 179 är klar för Falsterbo efter andraplatsen på 71,333 procent.

Säsongens andra Friends-gehäng för Elliot

Under söndagen tog Elliot ytterligare två klassegrar. Ponnyküren med tio startande i RÅ16 – som även var kvalklass till ponnyküren vid SIHS – vann han tillsammans med HB Dancing Daylight på 73,009 procent med Meja Karlsson och Wise Guy på en andraplats med 72,642 procent. I mästerskapspgrogrammet RÅ16 med 23 startande vann Elliot med Dogge Doggelito på 70,495 procent.
– Vilken helg, jag är så stolt över båda mina hästar, summerar Elliot, som nu tagit hand om två Friends-gehäng denna säsong.

Tvåa i mästerskapspgrogrammet placerade sig Alma VonasekSandro’s Chapaillini E med 67,342 procent. Gemensam nämnare på tredjeplatsen i båda dessa klasser var Wynja Eriksdotter Rubin, med Wacos Rache på 71,558 procent i küren och Proteus med 66,757 i mästerskapsprogrammet.
– Waco känns superfin just nu och vi ser fram emot att starta i Uggerhalne om två veckor, summerar Wynja Mantorp-tävlingarna i ett pressmeddelande.

Bland de äldre ryttarna vann Kelly Nillson och Ditooh lördagens lagprogram med 67,476 procent och Lo Dahlquist Mörkenstam vann söndagens mästerskapsprogram på Chicago med 67,523 procent. Küren för RÅÖ vanns av Emilia LindellMersbäkgård’s Dancing Spot med 66,817 procent.

RÅ12 hade få starter. I de nationella FEI-klasserna vann Irma Wickström och blagprogrammet på 63,333 procent och Ebba Lindholm med B Caprice mästerskspsprogrammet på 66,757 procent.

För childrenryttarna reds en nationell FEI-klass, söndagens mästerskapsprogram. Bland fem startande ekipage vann Millicent MyrmanAudina med 67,679 procent.

Resultat Föreningen Mantorps Ryttarna

SIHS-kval reds det även vid de nationella tävlingarna hos Bulycke Ryttarförening. Här vanns mästerskapsprogrammet i kategori D av Marika YngvessonKeemaree med 67,387 procent. Marika är dock för gammal för Friends-kval, så gehänget gick till andraplacerade Ida AnderbergHoppenhof’s James med 66,757 procent.
– Är så glad att James blivit frisk och är fräsch, skriver Ida på sociala medier, där hon berättar att hon bara hade tänkt börja tävla in sig så smått i Bulycke efter en skada på hästen.
Mästerskapsprogrammet i kategori C vanns av Olivia RutgerssonRoyal Dimaz med 66,306 procent.

I lagtävlansprogrammet segrade Lova Sundquist/Rip’s Joyride i kategori C med 67,381 procent och Izabella Svärd/Heidenhof’s Calypso i kategori D med 69,667 procent.

Resultat Bulycke Ryttarförening

En nationell FEI-klass för ponnyryttare reds även vid Willands Ryttarförening under helgen. Där vann Sofia Heimburg/Lykkes Chester mästerskapsprogrammet i kategori D med 66,486 procent. I kategori C segrade Maja Persson och Vanity Fair med 65,090 procent.

Resultat Willands Ryttarförening

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden