Sportnytt
22 oktober 2020 08:30

Efter protesterna – EM 2021 blir av

Nytt beslutFörst skulle det inte bli något EM alls. Men efter högljudda protester bekräftar nu FEI att EM 2021 blir av. Både dressyren och hoppningen kommer att hållas i Tyskland, men dessvärre blir det inget EM i fälttävlan.

Efter protesterna – EM 2021 blir av
Det svenska dressyrlaget tog brons vid EM i Göteborg 2017. Patrik Kittel, Therese Nilshagen, Tinne Vilhelmson Silfvén, Rose Mathisen och Bo Jenå var nöjda på pallen Foto: Roland Thunholm

Som följd av att OS i Tokyo flyttades fram till 2021 meddelade FEI att det inte skulle bli något EM i de olympiska grenarna. OS ska gå den 23 juli-8 augusti 2021 och Paralympics den 24 augusti-5 september. ”Vi har insett att det inte går att ha dessa viktiga tävlingar så nära OS och Paralympics”, sa FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibáñez då.

Nästa EM skulle därmed inte äga rum förrän 2023, då 2022 är ett VM-år. Efter starka protester från flera nationer, förbundskaptener och ryttare i framför allt hoppning har dock FEI ändrat sitt beslut. EM 2021 blir av, förutsatt arrangörernas slutgiltiga bekräftelse.

EM i hoppning kommer att äga rum hos OS-medaljören Ludger Beerbaum, det vill säga på hans anläggning i tyska Riesenbeck, den 30 augusti-4 september 2021.

Tyska Hagen, som är känd som en internationell tävlingsplats av rang, kommer att vara värd för EM i dressyr den 7-12 september 2021.

Det bestämdes i samband med FEI:s digitala styrelsemöte under onsdagen. Om arrangörerna skulle backa kommer dock inte FEI att utlysa möjligheten att hålla EM på nytt. Detta med anledning av den omfattande planeringen kring OS.

– Vi är glada över att ha sådana fantastiska platser som Riesenbeck och Hagen som värdar för EM i hoppning och dressyr nästa år, och vi ser fram emot den slutliga bekräftelsen från de två arrangörerna så att EM blir av, säger FEI:s ordförande Ingmar De Vos i ett pressmeddelande.

Dessvärre blir det inget EM i fälttävlan 2021 eftersom arrangören tagit tillbaka sin intresseanmälan. Inte heller pararyttarna kommer att få rida EM 2021, där OS istället blir fokus.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden