Dressyr
13 november 2013 15:23

EM-dressyrlaget till Globen

Det blir inte bara stjärntätt i Top ten-finalen i hoppning under Stockholm Horse Show, utan även i dressyren. Hela det svenska EM-laget i dressyr kommer till världscupdressyren i Globen sista helgen i november.

EM-dressyrlaget till Globen

Tinne Vilhelmson Silfvén, Minna Tilda, Malin Hamilton och Patrik Kittel rider alla under Stockholm Horse Show. För Tinne Vilhelmson Silfvén innebär Globen fina minnen från förra årets tävlingar, då hon vann världscupdressyren och dessutom slog sitt personliga rekord. I världscupens första tävling i år i Odense tog hon hem en andraplacering.
– Det känns fantastiskt att komma till Stockholm och rida för hemmapubliken. Lite läskigt är det men det är bara att rida på, säger Tinne apropå att försvara titeln.

För Patrik Kittel blir det säsongsdebut med Watermill Scandic HBC, som ju var skadad under EM i somras.
– Det ska bli jättekul att komma tillbaka och rida i Stockholm. Det blir Scandics första tävling efter skadan han fick inför EM så nu är vi taggade, säger Patrik i ett pressmeddelande.

Minna Telde och Santana satte personbästa under EM och tog hem femteplatsen i küren i Odense, där dock hingsten drog på sig ett virus som kan sätta stopp för Globen.
– Plan B är att rida Don Charly, han har inte tävlat i Sverige på länge så det vore kul att få visa upp honom i Stockholm, säger Minna.

Malin Hamilton var fjärde ryttare i laget och gjorde mästerskapsdebut i somras. Malin och Fleetwood startade världscupen i polska Wroclaw i höstas men starten på Stockholm International Horse Show blir ekipagets första i västeuropeiska ligan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden