Sport
4 juli 2015 09:51

Emma Kåbring första vinnaren

Emma Kåbring blev första vinnaren i årets Falsterbo Horse Show. Tillsammans med High Felipe vann hon 1,50-kvalet till tävlingens internationella hopptour på lördagsmorgonen.

Emma Kåbring första vinnaren
Efter lördagens seger ligger Emma Kåbring bra till i kvalet till Falsterbos internationella tour. Photographer Roland Thunholm

Klassen hade tolv startande ekipage och reds som en tidshoppning med nationell status. Emma Kåbring och High Felipe (val f 2002 e Feliciano-Cortez uppf Ankie Ekstrand äg Erik Kåbring) var ett av sju felfria ekipage och klart snabbast av nollorna.
– Jag vet att High Felipe kan vara snabb och jag hoppades att det skulle hålla en bit. Den här klassen var perfekt för mig, så jag ville passa på att göra mitt bästa, säger Emma Kåbring. 
– Jag känner att jag fått mer och mer rutin. High Felipe är väldigt försiktig så jag har matchat honom långsamt. 

Tvåan, Niklas Arvidsson/Click and Cash 1155, var nästan två och en halv sekunder efter. 
– Trist bana, ingen speedbana eftersom det inte gick att snäva någonstans. Jag hoppas det blir riktigt stort inne på gräsbanan i morgon, säger Niklas Arvidsson.

Daniel Zetterman hamnade otäckt på huvudet när han ramlade av Zhivago på sista hindret. Sjukvårdspersonal rusade till men Daniel kunde själv gå ut från banan 

I morgon rids det ytterligare ett kval till de internationella klasserna som börjar på torsdag. De två bästa ekipagen sammanlagt efter lördagens och söndagens kval tar sig dit. 

Annelie Frank/Christel Behrmann

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden