Sport
10 juli 2015 12:00
Ridsportplus

”Nu är det bara att njuta”

Hon började årets Falsterbo Horse Show med att vinna första klassen. Fortsatte med att kvala till den internationella touren och ta SM-guld i hoppning. Dagens ryttare Emma Kåbrings drömmar har blivit sanna.

”Nu är det bara att njuta”
Emma Kåbring lever sin dröm med High Felipe i Falsterbo.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

25-åriga Emma Kåbring är långt i från en duvunge. Hon har varit med i ett talangprojekt arrangerat av Svenska ridsportförbundet, tävlat en hel del internationellt och arbetar professionellt med hästar. Och i årets Falsterbo Horse Show kom belöningen. 
– Jag och High Felipe börjar bli trygga med varandra och känner oss säkra. Nu vet jag hur ska matcha honom. Han är en försiktig häst, säger hon. 
– Nu vågar vi ta för oss mer. 

Emma Kåbring och High Felipe (val f 2002 e Feliciano-Cortez uppf A-C Ekstrand äg Erik Kåbring) kom till Falsterbos internationella kval som reserver och tog väl vara på chansen. Dessutom ingick ekipaget i Skästa ridcenters guldlag i SM-finalen i söndags. Emma Kårbing har också sin bas på Skästa ridcenter utanför Västerås. Louis Haaga är en hennes tränare och mentor.
– Hon har betytt och betyder jättemycket och har fått mig att tro att jag kan lyckas. 

Som många andra svenska ryttare har hon en speciell relation till Falsterbo.
– Jag har ju varit här och tittat på tävlingarna sedan jag var liten. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få rida de internationella klasserna, säger Emma Kåbring. 
– Samtidigt känner mig ödmjuk i det här. 

På torsdagen gick hon in och gjorde en start i den internationella touren med High Felipe. Det var en tidshoppning över 1,45-hinder och ekipaget slutade på en niondeplacering.
– Nu är det bara att njuta över att vara här, säger Emma Kåbring. 

Emma Kåbring var också nia i en 1,45-klass i Falsterbo i dag, fredag. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden