Världen
3 maj 2019 06:42

En av de stora tackar för sig efter nästan 50 års tävlande

SluttävlatTio olympiska spel, sju världsmästerskap, två världscupsegrar och över 200 nationshoppningar kan räcka. Nu har en av världens stora hoppryttare meddelat att han slutar tävla internationellt. En av de största segrarna vann han i Sverige, vid en världscupfinal i Scandinavium.

En av de stora tackar för sig efter nästan 50 års tävlande
Ian Millar och Big Ben från världscupfinalen i Göteborg 1988. Foto: Roland Thunholm

Det är kanadensaren Ian Millar som kan uppvisa detta gedigna CV. Han föddes 1947 och red sin första nationshoppning 1971. Nu, nästan 50 år senare, har han beslutat att det inte blir några mer internationella starter för hans del.

Millar blev ett världsnamn när han vann världscupfinalen två år i rad, 1988 i Göteborg och 1989 i Tampa, och hans mest framgångsrika häst Big Ben var känd över hela Kanada. Big Ben var dessutom nominerad till Hall of Fame vid Gothenburg Horse Show, som skapades vid årets tävlingar.

Ian Millar red för Kanada i tio OS, och var med i laget när Kanada tog lagsilvret i Beijing 2008.
”Under de senaste åren har jag blivit mer och mer intresserad av att arbeta med unga hästar och ryttare, och jag ser fram mot att kunna lägga mer tid på att vara tränare och kunna dela min kunskap och passion med en ny generation” säger Millar själv  i ett pressmeddelande om sitt beslut att avsluta den internationella tävlingskarriären.

Ian Millar driver en anläggning i Perth, Ontario, där han utbildar såväl hästar som ryttare. Hans son Jonathon och dotter Amy går i pappas fotspår och tävlar internationellt för Kanada.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden