Avelsnyheter
16 februari 2022 13:25

En diamant i hoppaveln har somnat in

BortgångenHaras de Semillys stjärna har somnat in för gott. Diamant de Semilly har galopperat vidare och hästvärlden har förlorat en diamant både på banan och i hoppaveln.

En diamant i hoppaveln har somnat in
Diamant de Semilly i sin glans dagar med Eric Levallois i sadeln. Foto: Roland Thunholm

Det är det franska stuteriet Haras de Semilly som via sin Facebooksida meddelar att Diamant de Semilly lämnade jordelivet på tisdagsmorgonen. Hingsten var själva grunden till stuteriets verksamhet och blev på många sätt ikonisk. Familjen skriver om det svåra, men ändå väntade, ögonblicket när hingsten tog sina sista andetag i hagen. ”Tack Diamant, oändligt tack för allt. Du kommer för evigt att finnas i våra hjärtan och i historien”, står det att läsa.

Framgångarna startade redan som unghäst och följdes upp av en internationell sportkarriär med flertalet mästerskap på meritlistan. Han överlevde flera buköppningar och kom igen – samtidigt som han var en populär avelshingst över flera decennier. Diamant de Semilly blev 31 år gammal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden