Dressyr
29 december 2013 12:42

´´En verkligt bra helg”

Orden är Patrik Kittels efter dubbelseger med Deja i den internationella debuten och fina placeringar med Toy Story i belgiska Mechelen under mellandagarna. Se video från Patriks ritt och topptrion, en sammanfattning av World Dressage Masters.

´´En verkligt bra helg”

Knappt två timmar efter att dressyrklasserna är över i Mechelen är Patrik Kittel och hans team på väg hem igen, en resa på knappt tre timmar. Vid ratten sitter groomen Josephine Lunn så Patrik kan berätta om en fantastiskt tävlingshelg när Ridsport får kontakt.

-Jag kunde inte vara mer nöjd med utfallet av de här fyra ritterna, två segrar med Deja och som bäst en fjärdeplats med Toy. Mer kunde jag inte räkna med i detta tuffa startfält, konstaterar Patrik.
Deja har gått in och gjort allt på bästa sätt, nu ska vi bara träna mer på styrka hemma och jag har ingen direkt nästa start planerad med henne. Det får ta lite tid och det finns ingen brådska där.
Toy Story gör ett jättebra jobb, han är oerhört lätt nu, kan allt och jobbar på så himla bra, jag hoppas på en invitation till Doha med honom och så tror jag att Göteborg ligger bäst i hans tävlande.
-Scandic är tillbaka i träning och vi bör vara redo för världscup-start i Amsterdam om några veckor, sådan är planen.  
-Den här helgen har jag fått så oerhört mycket positiv respons från domare och kollegor, om Deja och Toy, ett stort publikstöd, helt enkelt fantastiskt. Dessutom har vi haft nästan familjeträff här med min mamma, Dejas uppfödare Marie Haward och min elev Camilla Larsson, alla har hjälpt till så det har varit julmysigt. Nu är det hem och ta hand om resten av gänget i stallet, avslutar en nöjd ryttare.

Se en video med Deja och Patrik i Grand Prix klassen.

Patrik Kittel och Toy Story i sin premiär med Billy Idol küren, fjärde plats och en bit över 74 procent.

Vinnande Helen Langehanenberg med Damon Hill NRW, ritten belönades med 85,85 procent.

 

Daniêlle Heijkoop tog andra plats med några få poäng före Ulla Salzgeber med sin Kingsley Siro.

 

Ulla Salzgebers verkliga come-back med Herzeuf’s Erbe gjorde henne lycklig, lycklig lycklig och ritten i sig är en fröjd för ögat.

Här är en intervju på engelska med topptrion

Fler nyheter från Mechelen
Kürvinst
CDI5*-GP
CDI5*-kür

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden