Avelsnyheter
1 juli 2020 12:04

Escudo är död

AvlidenÅrets hannoveranerhingst 2009 Escudo I har avlidit 29 år gammal. "En lyckligare död hade vi inte kunnat önska för vår nallebjörn", skriver stuteriet på sin hemsida.

Escudo är död
Escudo I var bland annat far till Enorm som tävlats framgångsrikt av Ludger Beerbaum. Foto: S. Busse

Den svarta hingsten Escudo I har avlidit i en ålder av 29 år. Han lämnade för de evigt gröna ängarna hos det tyska riksstuteriet i Celle strax norr om Hannover. ”I den stolta åldern av 29 år har vår avelshingst Escudo I oväntat och fridfullt gått vidare till sin sista vila. En lyckligare död hade vi inte kunnat önska för vår nallebjörn”, skriver stuteriet på sin hemsida.

Escudo I var en av de främsta hannoveranerhingstarna, både när det kommer till aveln och sporten. Han var far till inte mindre än 33 godkända söner, varav Earl, Embassy I och III och El Bundy hör till de mest framgångsrika på banan. Förra året hade Escudo 130 avkommor som tävlade på svår nivå i hoppning och totalt har över 1 000 tyska hopphästar registrerats med Escudo som far. Escudo själv tävlades framgångsrikt upp till svår klass.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden