Sportnytt
2 december 2013 14:16

Ett galoppsprång framåt

Med Sweden International Horse Show i Friends Arena tar svensk ridsport ett nytt steg i sin utveckling och plats i norra Europas största och modernaste arena.

Ett galoppsprång framåt
Tävlingsgeneralen Ulf Rosengren, Malin Baryard Johnsson ,Peder Fredricson och Ridsportförbundets ordförande Anders Mellberg på Friends Arena. Peter Zachrisson WWW.ZMEDIA.SE

Organisationen bakom är densamma som i 21 år arrangerat Stockholm International Horse Show och som till viss del även var ledande för ryttar-VM i Stockholm 1990.

Premiärtävlingen kommer att ske den 27-30 november 2014 och som tidigare berättats blir Malin Baryard Johnsson tävlingens sportchef. På dagens presskonferens berättade Malin att hon älskar utmaningar och ser ödmjukt på sin nya avsuttna befattning. Hon tror också att hennes erfarenhet från 20 års tävlande på högsta internationella nivå kan tillföra en del. Malin blir dock inte avsutten på heltid utan räknar med och hoppas kunna fortsätta tävla bland världseliten ytterligare många år.

Peder Fredricson, som sade adjö till det gamla Stockholm International Horse Show genom att den gånga helgen vinna fyra klasser och två bilar, har också en del i skapandet av det nya. Han har svarat för logotypen till den nya tävlingen.

Både Malin och Peder är skickliga i sitt yrke. Peder är dessutom konstnären som skapat logotyper till det internationella ridsportförbundet. Kanske är deras nya roller även en naturlig del i det nya när logotypen säger Sweden International Horse Show presented by H&M.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden