Fälttävlan
22 september 2015 22:56

Ett silver och tre brons på NM

De svenska fälttävlansryttarna red hem ett lagsilver, två lagbrons och ett individuellt brons när Nordisk-Baltiska Mästerskapen i fälttävlan avgjordes i danska Haslev i helgen.

Ett silver och tre brons på NM
Alexandra Jurå var som femma bäst i seniorlaget som tog NM-brons. Rene Hestbech

Bland ponnyerna lyckades Lina Forsberg och Flowerhills Kalvin rida hem en individuell fjärdeplats i CCIP*. Det innebar ett brons till ekipaget då en av ryttarna före henne i prislistan, Rikke Nyboe Andersen , var etta och tvåa med olika ponnyer men bara fick tillgodräkna sig ett resultat i mästerskalet. Lina Forsberg ingick också i laget som tog silver, tillsammans med Moa Nordfjäll/Dimmans Eros, Patricia Hallberg/Tingeling och Anna Wettemark/U2. Danmark tog hand om både lagguld och de individuella topplaceringarna. 

De svenska juniorerna fick med sig ett lagbrons i den enstjärniga klassen. I laget red Isa Hedell/Mancha, Jennifer Högström/Peveril Petersburg, Elin Krantz/Gaston KLG och Stina Arosenius/Cardynal FW. Förutom  lagdeltagare fanns Sverige med på placering i CIC* genom Evelina Carlsson/ Cayenne femteplats, Anna Hassö/Ard GreymanAttyrory sjätteplats.

Seniorerna red tvåstjärnig klass och även här blev det ett lagbrons. Alexandra Jurå var bäst i laget, med sin Apollo Gammelgården slutade hon på femte plats. Resterande lagmedlemmar var Erika Sjöström/Freda, Henrik Adnervik/Bally Quantos och Therese Viklund/Viscera. Utöver laget slutade Jonna Friman/ Heaven på sjätte plats och  Elvira Stafverfeldt /Golden Midnight sjunde plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden