Sportnytt
18 juni 2019 06:00

Ett steg närmare SM för ponnyryttare i Båstad

FinalsatsarNärmare 70 ponnyryttare ville samla poäng till SM i inverkansridning när Båstads Ridklubb hade meeting i både dressyr och hoppning i helgen. Dessutom kunde ett ponnyekipage säkra en plats i Falsterbo.

Ett steg närmare SM för ponnyryttare i Båstad
Amanda Schyman och Ängvaktarns Power Pionie vann inverkanskvalet i kategori C. Foto: Privat
190617 Wilma Hallberg Hot Lady Carthago Båstad Fix
Wilma Hallberg på Hot Lady Carthago Foto: Privat

På hoppsidan var en av meetingets höjdpunkter kvalet till SM i inverkansridning. De tre vinnarna blev i kategori B Ellen Hammarström från Mitt Hjärta Hästsportförening med Tullohea Minnie, med 25.1 poäng, i kategori C Amanda SchymanÄngvaktarns Power Peonie med 27 poäng, och i kategori D Ida Selin från Billdals Ridklubb på Oldrock Megan, som också landade på 27 inverkanspoäng. Samtliga var också felfria över hinder.

Två kval återstår, hos Ale-Jennylund i väst och Stöcke RF i norr, innan finalen på Sundbyholm i vecka 30.

För Wilma Hallberg från Föreningen Trollhättans Sportryttare blev det full pott i kvalet till NAF Five Star Magic Grand Prix i Falsterbo. Hon vann Msv A som var kvalklass tillsammans med Hot Lady Carthago, så nu blir det Falsterbo nästa för Wilma.

Under dressyrmeetinget vann 16-åriga Zelma Björk från Flyinge Ryttarförening som vann ponnyküren hos Båstads Ridklubb med D-ponnyn Montana på 72.875 procent, och därmed tog värdefulla poäng inför semifinalen i höst, då det avgörs vilka ekipage som får tävla i Sweden International Horse Show Ponny Kür på Friends.

Resultat från dressyren i Båstad
Resultat från hoppningen i Båstad

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden