Fälttävlan
8 juni 09:35

Europamästare vårdas på intensiven efter fall

InternationelltDen franska young ridern Zazie Gardeau, regerande europamästare i fälttävlan, vårdas på intensiven efter ett fall i den trestjärniga terrängen i brittiska Bicton nyligen. Hennes häst Daiquiri skadades svårt och fick avlivas efter olyckan.

Europamästare vårdas på intensiven efter fall
Zazie Gardeau vårdas fortfarande på sjukhus efter fallet den 27 maj. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI/Christophe Tanière

21-åriga Zazie Gardeau red hem det individuella EM-guldet 2022 i sadeln på Cesar De Commarin LA. Sedan ett halvår tillbaka är fransyskan baserad i England och tränar för Andrew Nicholson, samtidigt som hon studerar på universitetet i Bath.

Vid tävlingarna i brittiska Bicton sista helgen i maj var olyckan framme under terrängmomentet. Gardeau startade 9-åriga Daiquiri, som gick omkull på hinder sju i den långa trestjärniga klassen, CCI3*-L. Det rapporterar Horse & Hound.

Enligt det franska ridsportförbundet fördes ryttaren omedelbart till sjukhus med helikopter, där hon vårdas på intensiven. Hennes tillstånd anses vara stabilt. Även Daiquiri skadades svårt och stoet fick avlivas efter olyckan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden