Dressyr
18 september 2022 09:55

Evelina Söderström och Rose Mathisen i topp i LFC-kvalet

DjursholmI tredje omgången i Lövsta Future Challenge gick segrarna till Evelina Söderström U25-ryttarna, samt till Rose Mathisen och Heston for U som vann klassen för de unga Grand Prix-hästarna.

Evelina Söderström och Rose Mathisen i topp i LFC-kvalet
Evelina Söderström och Cilantro. Foto: Li Sjöstrand

U25-ryttarna var först ut och det var riktigt jämnt mellan topplaceringarna på Djursholm. Med mindre än en halv procents marginal gick förstaplatsen till Evelina Söderström med Cilantro på 67,598 procent före Lövsta Future Challenge-debutanten Jennifer Lindvall med Midt-West Casino. Tredjeplatsen gick till My SandgrenHampuz M.Ge.

– Jag är jättenöjd med Cilantro idag. Vi hade några små missar, men på det stora hela kändes han väldigt pigg och fin att rida. Nu satsar vi vidare mot en finalplats, säger Evelina efter ritten, i ett pressmeddelande från Lövsta Future Challenge

Bland de unga Grand Prix-hästarna kom 15 ekipage till start. Bäst för dagen blev 11-åriga Heston for U med sin ägare Rose Mathisen i sadeln. Ekipaget belönades med jämna 70 procent vilket räckte till vinst och 40 viktiga poäng. Andraplacerad blev Camilo och Alexandra Wikner Andersson, och trea blev Mc Gordon med Maria Eriksson.

–  Det var så roligt att rida här idag, Heston kändes toppen och jag är såklart väldigt nöjd med vinsten. Jag har ju haft Heston sedan han var unghäst och han har många kvaliteter, men det som verkligen utmärker honom är hans härliga attityd och ridbarhet. Vi kommer starta nästa kval under SWB Equestrian Weeks och går det bra vågar vi satsa mot final, säger Rose efter ritten.

Nästa kval avgörs under SWB Equestrian Weeks på Flyinge i vecka 39.

Resultat U25
Resultat Unga Grand Prix-hästar

Ställningen i LFC efter tre omgångar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden