Hoppning
8 september 2019 22:14

Evelina till omhoppning i Spruce Meadows

Grand SlamSverige har en ryttare med till omhoppningen i Grand Slam-klassen i Spruce Meadows, Kanada. Evelina Tovek och Dalila De La Pomme gjorde en felfri grundomgång på hinder men fick ett tidsfel, vilket räckte till en plats bland de 12 som gick till omhoppning.

Evelina till omhoppning i Spruce Meadows
Evelina Tovek och Dalila De La Pomme är i omhoppning i Calgary. Foto: Jenny Schwieler Staaf

I omhoppningen får Evelina Tovek sällskap av bland andra världsettan i banhoppning, Steve Guerdat, USA:s Beezie Madden och hemmafavoriten, kanadensaren Erik Lamaze.

Kent Farrington, som hade chans på en rejäl bonus eftersom han vann den förra Grand Slam-tävlingen, Grand Prix i Aachen, missar dock omhoppningen och därmed möjligheten att som dubbelsegrare ta hem bonusen, efter ett nedslag.
Även fjolårets segrare i Spruce Meadows, Sameh El Dahan, missade omhoppningen efter åtta fel i grunden, och sista ryttaren ut, Martin Fuchs, fick ett nedslag på allra sista hindret.

Övriga svenskar i Rolex Grand Slam var Angelie von Essen/Luikan som fick 9 fel, Stephanie Holmén/Flip’s Little Sparrow som fick 13 fel och Henrik von Eckermann/Flotte Deern som utgick.

Följ tävlingen här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden