Hoppning
13 december 2018 23:09

Evelinas lag till semifinal – Peders lag ute

FinalGlobal Champions Leagues finaltävling pågår som bäst. Efter kvällens kvartsfinal står det klart att ett av de två delvis blågula lagen är med till fredagens semifinal.

Evelinas lag till semifinal – Peders lag ute
Evelina Tovek och Dalila de la Pomme. Foto: Roland Thunholm

Teamtävlingen Global Champions Leagues tredagars-final har tagit fart i Prag. Avgörandet sker genom den nu hoppade kvartsfinalen, semifinal i morgon och slutligen final under namnet Super Cup Final på söndag.

De åtta bästa lagen från i dag hoppar vidare i 1,60-semifinalen, där ligans fyra topprankade lag också ansluter. På söndag rider de sex bästa semifinallagen den slutliga finalen med cirka 65 miljoner kronor i potten.

G10524
Lagen på arenan vid invigningen. Foto: Mario Grassia/GCL

För ett av de delvis blågula lagen blev det en rysarkväll. Peder Fredricsons lag Prague Lions svävade längre kring strecket och hamnade slutligen just nedanför  som nia, och får alltså inte hoppa vidare. Två fel mindre för laget, som hade 17 fel, hade gett dem en semifinalplats.

Stoppet kostade

Prague Lions två första ekipage Niels Bruynseels/Gancia de Muze och Anna Kellnerova/Silverstone G hade fyra fel vardera.

Lagankaret Peder Fredricson var sist ut. Han och Hansson WL såg säkra ut fram till ett plank föreställandes tjeckiska flaggan. Det föll  inte Hansson i smaken och utbrytningen var ett faktum. Tiden tickade på och totalt nio fel blev resultatet för duon. Vid GCL-tävlingen i Rom i september uppstod ett liknande läge då Peder red för laget med Hansson WL. Då var det ett hinder i form av ett stort djur som Hansson inte ville hoppa på första försöket.

Evelinas team vidare

Scandinavian Vikings, där Evelina Tovek hoppar, lyckades bättre. Evelina Tovek/ Dalila de la Pomme hade fem fel, Leopold van Asten/ VDL Groep Miss Untouchable hade fyra och slutligen toppade Christian Ahlmann/ Caribis Z med felfritt. Sjätte plats i kvartsfinalen för Evelinas lag och kvar i matchen. Segrade i dag gjorde Paris Panthers.

Många klasser väntar under helgen och Peder kommer att synas bland annat i Super Grand Prix på lördag kväll, där även Henrik von Eckermann hoppar. Henrik inledde på prima vis med Castello. De var felfria i dagens 1,50 och placerade sig som nummer 11. Peder satte en säker nolla med H&M Christian K, på en tid som satte dem några platser utanför placering.

Resultat kvartsfinalen

Preliminärt tidsprogram

Global Champions Tour

Lördag 20.30 Global Champions Tour Super Grand Prix. Omgång 1.
Lördag 22.25 Global Champions Tour Super Grand Prix. Omgång 2.

Global Champions League

Torsdag 21.00 GCL Super Cup Quarter Final med 12 lag.
Fredag 21.00 GCL Super Cup Semi Final med 12 lag.
Söndag 14:30 GCL Super Cup Final. Omgång 1 med 6 lag.
Söndag 16:30 GCL Super Cup Final. Omgång 2 med 6 lag.

Alla klasser sänds via GCT-TV och tablån finns här.
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden